Groenvoorziening & Tuinonderhoud

Voor groenvoorziening en tuinonderhoud voor uw tuin, bos of park bent u bij Actief in Groen aan het juiste adres. Als hovenier adviseren wij u over de mogelijkheden voor uw tuin. Zo kunt u de meest optimale keuze maken en langdurig genieten van uw bomen en bos, gazon, gras en planten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor uw situatie.  Een greep uit de werkzaamheden die we als hovenier uitvoeren:

Tuinonderhoud voor particulier en bedrijven

Tuinonderhoud omvat vele werkzaamheden, zoals het snoeien van bomen en struiken, het verwijderen van onkruid, bemesten, herstel van het gazon. Actief in Groen kan dit voor u verzorgen, structureel of bijvoorbeeld tijdens vakanties. Dit tuinonderhoud kan in overleg met u geheel worden afgestemd op uw wensen en behoeften. Tevens kunnen wij u van advies voorzien bij het onderhoud van uw tuin.

Snoei werkzaamheden zoals het zagen, rooien en kappen van bomen en struiken

Het snoeien van bomen gebeurt overwegend in de winter wanneer bomen in de winterrust. En een kale boom is gemakkelijker te snoeien. Het moment van snoeien is afhankelijk van het type boom. Wij kunnen het snoeien van bomen op het juiste moment voor u verzorgen. Zo krijg uw bomen de juiste verzorging en aandacht waardoor deze zo goed mogelijk tot hun recht komen. Vanzelfsprekend beschikken wij over het juiste materiaal om dit efficiënt en goed te doen. 

Uw gazon verticuteren, bemesten en bijzaaien

Een gazon kan verstikt raken door onder andere mos en onkruid. Verticuteren zorgt ervoor dat licht, vocht en voedingsstoffen weer toegang hebben tot de grasmat. Verticuteren kan het beste in maart, april worden gedaan. Door dit te combineren met bemesting van uw gazon, het bekalken en eventueel bijzaaien, kan uw grasmat in korte tijd weer opknappen. Wij kunnen het verbeteren van uw grasmat geheel voor u verzorgen. 

Grasmaaien / maaien van gazon

Het maaien van gras kunnen wij volledig voor u verzorgen. Hoe vaak gras gemaaid moet worden, hangt af van het seizoen en het type gras. Voor bijvoorbeeld fijnere grassoorten is maaien belangrijk om de groei van het gras te bevorderen, voor een dikke en stevige grasmat. Tevens hebben onkruid en mos minder kans wanneer het gras geregeld gemaaid wordt. Vanzelfsprekend adviseren wij u graag hoe u een mooie, diep groene grasmat kunt realiseren.  

 

Meer weten? We bespreken graag de mogelijkheden met u. Hier vindt u onze contactgegevens.